Strobist Set Wit

Met deze strobist set kun je je cameraflitser van de camera af halen en op een statief zetten. Hierdoor kun je je onderwerp van een andere kant belichten dan vanaf de camera, wat je eigenlijk in de wereld van studiofotografie brengt. Het fenomeen strobist is een werkwijze binnen de fotografie waarbij je experimenteert met licht en belichting en je onderwerp per definitie NIET vanaf de camera belicht. De mooiste portretfoto’s zijn immers nooit van voren belicht maar altijd (schuin) vanaf de zijkant, van boven, van onderen, etc.

Eenmaal off-camera kun je met allerlei lichtvormers het licht verder naar je hand zetten. Denk aan een softbox of paraplu voor mooi gespreid licht, of een snoot voor een sterke lichtbundel. Dit soort accessoires kun je allemaal los kopen. Maar je kunt ook een set kopen om je snel de belangrijkste bouwstenen te geven: een statief, neigkop met flitsschoen (waar je de flitser op zet) en een paraplu.

Deze sets zijn makkelijk uit te breiden met bijvoorbeeld een TTL-kabel of afstandsbediening. Zonder afstandsbediening zal de flitser reageren op ander flitslicht; wil je hem rechtstreeks aansturen heb je dus een afstandsbediening nodig (triggerset). Deze sets zijn in meerdere soorten en maten te koop. Onderstaande strobist kit is verkrijgbaar voor minder dan 50 euro: Falcon Eyes Strobist Set Wit

 

310110_Falcon-Eyes-Strobist-Set-Wit


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam controle * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.