Rubberen zonnekap

Een zonnekap zet je voor op je lens. Het zorgt ervoor dat de zon (of andere sterke lichtbronnen) niet in de lens schijnen en dus ook geen hinderlijke reflecties kunnen veroorzaken die de foto kunnen verpesten. Er zijn diverse soorten, hoofdzakelijk te verdelen in twee groepen: rubberen en kunststof zonnekappen. Van kunststof zonnekappen zijn heel veel modellen te vinden, want ieder cameraobjectief heeft een eigen, passend type kunststof zonnekap. Je monteert ze aan de voorzijde van de (spiegelreflex) lens op de bajonet aansluiting (draai-klik)

Rubberen zonnekappen daarentegen, maken gebruik van de schroefdraad voor op de lens. Dit schroefdraad is universeel. Er zijn een aantal standaardmaten. Bij spiegelreflexcamera’s zijn de meest voorkomende maten 49mm, 52mm, 55mm, 58mm, 62mm, 67mm, 72mm, 77mm en 82mm. Groter kan ook (hele dure lenzen) maar kleiner ook (meestal bridge camera’s, systeemcamera’s of videocamera’s).

Het mooie van die standaardmaten is dus dat je alleen maar hoeft te weten wat de diameter van de lens is en de zonnekap gaat erop passen! De meeste rubberen zonnekappen kosten minder dan 10 euro. Zie voor tips voor de maatbepaling hier. De zonnekappen vind je hier: rubberen zonnekappen

zonnekap_standaard


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam controle * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.