Daglichtlampen Set

Daglichtlampen geven een helderwit, neutraal licht. Hierdoor lijken alle kleuren zoals ze echt zijn bij daglicht. Licht van normale gloeilampen is vaak wat gelig en kleuren wijken dan af. Omdat daglichtlampen dus alle kleuren perfect natuurlijk weergeven, zijn ze ideaal om bij te schilderen, filmen en fotograferen.

Voor de fotostudio kun je ook flitslicht gebruiken. Daglichtlampen hebben als voordeel dat “what you see is what you get”. Dus zoals jij het ziet, legt de camera het ook vast. En je kunt er mee filmen, iets wat met flitslicht logischerwijs niet kan. Wil je beweging echter bevriezen, dus je fotomodel laten springen of het haar laten wapperen met een windmachine, dan is een flitsset echter wel een betere keuze. Je kunt daarmee je een kortere sluitertijd hanteren en daardoor het beeld beter bevriezen.

Het voordeel van daglichtlampen is ook dat je het kunt gebruiken met alle camera’s, dus niet alleen spiegelreflexcamera’s, bridge camera’s of systeemcamera’s. Je hoeft ook niks in te stellen: je kunt gewoon op de automaat fotograferen (een uitzondering is als je de achtergrond helderwit wilt hebben; je moet dan handmatig iets gaan overbelichten. Meer hierover lees je in de how-to artikelen op Bonjourfoto.nl)

Daglichtlampen worden ook veel gebruikt bij productfotografie, food-photography en het fotograferen van kunst en schilderijen. Over het algemeen geldt dat hoe duurder de set is, des te meer vermogen de lampen hebben en hoe meer licht er dus vanaf komt.

Daglichtsets zijn al verkrijgbaar voor minder dan 100 euro. Je krijgt dan twee lampen met twee statieven en een reflector om het licht mooi te bundelen. Als je wat meer uitgeeft krijgt je een softbox voor een mooie spreiding en ook zijn de lampen dan sterker.

Je vindt het productoverzicht hier: daglichtlampen sets


door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam controle * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.